Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@07:45:19 GMT

BBC فارسی و VOA، نگران گرانی در ایران شدند!

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۴۸۲۷۷

BBC فارسی و VOA، نگران گرانی در ایران شدند!

وبسایت بی‌بی‌سی فارسی، ضمن استناد به برخی تحلیل‌های سفارشی عناصر غربگرا می‌نویسد: «گرانی و نایاب شدن ماکارونی خاطرات دوران سال‌های جنگ ایران و عراق را زنده کرد. از چند روز پیش که قیمت جدید ماکارونی و نان(!؟) اعلام شده، شاید کمتر کسی انتظار داشت این ابلاغیه‌ها، با واکنش‌های گسترده به‌خصوص از طرف طرفداران و حامیان دولت روبه‌رو شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سوال مطرح شده که چه اتفاقی در صحنه سیاسی ایران در حال بروز و ظهور است که مدافعان سرسخت دیروز، بعد از گذشت چند ماه به منتقد سفت و سخت دولت تبدیل شده‌اند. مدیریت اقتصادی دولت به‌گونه‌ای شکننده شده که کسانی مانند محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای اصولگرا [سردبیر خبرآنلاین، سایت وابسته به مدیران دولت روحانی!] با هشتگ «دولت علیل» و «دولت ماکارونی» در توئیتر از ابراهیم رئیسی خواستند قبل از اینکه یکسالگی به قدرت رسیدنش را در پاستور جشن بگیرد، استعفا دهد. بخشی از نزدیکان و طرفداران حکومت از دولت فاصله گرفته‌اند و تیم اقتصادی دولت را به ناکارآمدی و ناتوانی متهم می‌کنند و خواهان ترمیم کابینه هستند».

صدای آمریکا هم در خبرسازی مشابهی، به تحلیل روزنامه جمهوری اسلامی استناد کرده و نوشت: «افزایش قیمت آرد و فرآورده‌های صنفی- صنعتی مرتبط با آن از جمله ماکارونی و نان باگت، واکنش‌های فراوانی میان کاربران شبکه‌های اجتماعی، چهره‌های سیاسی و برخی مقامات جمهوری اسلامی را برانگیخته است. بعضی رسانه‌های حکومتی با انتقاد تند از ابراهیم رئیسی به او توصیه کردند کناره‌گیری کند. روزنامه محافظه‌کار و پرنفوذ جمهوری اسلامی[؟!] با اشاره به اینکه ابراهیم رئیسی و صداوسیما دست به دست همدیگر داده‌اند تا گرانی‌های اخیر را به گردن قاچاق شدن این کالاها بیندازند، نوشته مردم، این قبیل ترفندها را نمی‌پذیرند».

استناد رسانه‌های ورشکسته بیگانه به برخی عناصر سیاسی ورشکسته داخلی (متهمان مشکلات اقتصادی موجود) در حالی است که آمریکا و انگلیس هم در شرایط بحرانی اقتصادی و مرگ و میر های کرونایی به سر می‌برند، اما بی بی سی و VOA هرگز کمترین اشاره‌ای به اخبار آن بحران نمی‌کنند؛ به عنوان مثال به این اخبار که ظرف چند روز اخیر در رسانه‌های غرب منتشر شده توجه کنید؛

- آمار مرگ‌ومیرهای کرونا در آمریکا بین 400 تا 600 نفر و در انگلبس در حدود 100 تا 130 نفر در نوسان بوده که جزو رکوردهای بالای جهانی است. (این آمار در ایران به زیر هفت نفر رسیده است).

-گزارش شبکه ام اس ان بی سی از افزایش قیمت همه کالاها در آمریکا: « تقریباً همه کالاها در آمریکا در معرض «کوچک شدن ناشی از تورم» هستند. اکنون هر رول دستمال توالت به جای ۳۴۰ برگ حاوی ۳۲۱ برگ شده است. در لیست محصولات «کاهش وزن یافته» تقریباً همه چیز از شامپو گرفته تا چیپس به چشم می‌خورند. حتی برگرکینگ اعلام کرد که تعداد ناگت‌های مرغ در یک بسته را از ۱۰ عدد به ۸ عدد کاهش می‌دهد و با افزایش قیمت گوشت گاو، وزن برگرهای خود را نیز 16% کاهش داد. برخی کالاها ۱۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند در حالی که ۱۰ تا ۱۲ درصد کاهش وزن داشته‌اند!

- افزایش شدید قیمت مواد غذایی در آمریکا و انگلیس/ کارکنان اغذیه‌فروشی‌ها در آمریکا می‌گویند با واکنش تند مشتریان به مبلغ بالای صورتحساب روبه‌رو می‌شوند که ناشی از تورم در این کشور است. تورم شدید در انگلیس باعث شده مردم برای خرید مواد غذایی ۶۰ درصد بیشتر از گذشته هزینه پرداخت کنند.

- گرانی بی‌سابقه مواد غذایی در انگلیس با افزایش شدید بهای مواد غذایی در انگلیس، زندگی برای شهروندان این کشور ، بیش از پیش دشوارتر شده است. افزایش بهای مواد غذایی در انگلیس، از ماه آوریل سال ۲۰۱۳ تاکنون بی‌سابقه است.

- روغن خوراکی در انگلیس سهمیه‌بندی شد. این کشور در ماه‌های اخیر با کمبود و گرانی سوخت و انرژی روبه‌روست.

- افزایش کم‌سابقه تورم و گرانی کالا‌ها در انگلیس؛ سرعت افزایش بهای کالا‌ها و خدمات در انگلیس به بیشترین میزان در ۱۵ سال اخیر رسید.

- شبکه اسکای‌نیوز از قول رئیس بانک مرکزی انگلیس: تورم در بخش مواد غذایی و انرژی، بیش از همه، کارگران کم‌برخوردار و با درآمد‌های پایین را هدف قرار می‌دهد. اما متاسفانه بخش اعظم کار برای کاهش تورم، متاثر از شدت و مقیاس این شوک (تورم) خواهد بود. باید بگویم در سه ماه گذشته، این شوک تورمی برای درآمد‌های واقعی مردم، بسیار بدتر

شده است.

- مردم کشورهای اروپایی این روزها هنگامی که برای خرید می‌روند با افزایش قیمت‌ها و خالی‌ بودن قفسه برخی اقلام اساسی مانند گندم و روغن مشاهده می‌کنند. اقتصاد اروپا اکنون با تورم کم‌سابقه‌ای روبه‌رو شده است.

- تصاویر و گزارش‌های رسانه‌ای در آمریکا و انگلیس و برخی کشورهای اروپایی، از قفسه‌های خالی فروشگاه‌ها از مواد غذایی حکایت می‌کند.

- شبکه خبری «وِلت Welt» آلمان: فروشندگان و مصرف‌کنندگان آلمانی، این روز‌ها بابت کمبود مواد غذایی و خالی بودن قفسه‌ها، حسابی عصبانی و کلافه شده‌اند. قیمت گوشت، روغن خوراکی و آرد در حال افزایش است. کلاوس بورشِر، یک شاطر نانوایی در آلمان می‌گوید اکنون باید آرد را ۳۰ درصد گران‌تر بخرد. در نتیجه، این قیمت‌ها به‌طور اجتناب‌ناپذیری، تاثیر خود را برای مشتریان و مصرف‌کنندگان خواهند گذاشت.

به نظر می‌رسد علت خباثت مزدوران رسانه آمریکا و انگلیس را در این اعتراف تکان‌دهنده اکبر گنجی اصلاح‌طلب فراری خلاصه کرد که نوشت: «ما کارمندان دولت‌‌های راست افراطی، از طریق کروناهراسی، ایران و ایرانیان را نابود خواهیم کرد. ما کارمند رسمی ‌بخش پروپاگاندای دولت ‌ترامپ، بوریس جانسون، نتانیاهو و سعودی هستیم. وظیفه ما وحشت‌افکنی پیرامون شیوع کرونا در ایران است تا با فروپاشاندن سازمان اجتماعی، مردم را به خشونت جمعی بکشانیم. گمان باطل نکنید که ما مخالف سیاسی، مدافع حقوق بشر، فمینیست و... هستیم. ما تشنه مرگ و خون مردم ایرانیم. کاری را که شدیدترین تحریم‌‌های تاریخ نتوانست با ایران انجام دهد، ما موظفیم با کروناهراسی انجام دهیم»./کیهان

منبع: فردا

کلیدواژه: بی بی سی فارسی گرانی در ایران آمریکا و انگلیس مواد غذایی افزایش قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۸۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت یک اقتصاددان از اتفاقی نگران‌کننده برای طبقه متوسط جامعه

یک اقتصاددان درباره روند نرخ تورم تا پایان سال توضیح داد.

به گزارش خبرآنلاین، احمد حاتمی یزدی، اقتصاددان در جواب این پرسش که نرخ تورم در سال جاری به نظر شما به هدف دولت یعنی بازگشت به کانال ۲۰ تا ۳۰ درصد نزدیک خواهد شد یا خیر؟ گفت: نه تنها امسال بلکه در سال آینده نیز به نظر من نرخ تورم بالاتر از ۴۰ درصد باقی خواهد ماند.

این مدیر اسبق بانکی عنوان کرد: جامعه در حال تغییر وضعیت است. طبقه متوسط تحت تاثیر سیاست‌های اشتباه اقتصادی در حال از بین رفتن است و در نتیجه این اتفاق جامعه به دو طبقه فقیر و بسیار ثروتمند تقسیم می‌شود.

وی تاکید کرد: در این جامعه طبیعتا توسعه‌ای رخ نمی‌دهد و فشار موجود بر بخش مولد نیز موید همین مدعاست.

دیگر خبرها

  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸ |برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی
  • روایت یک اقتصاددان از اتفاقی نگران‌کننده برای طبقه متوسط جامعه
  • پیش‌بینی نگران کننده: امسال رشد اقتصادی نداریم؛ منتظر کاهش قیمت ارز و نرخ تورم هم نباشید
  • کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟
  • افزایش تورم خوراکی‌ها در آغاز سال
  • توصیه ارزی همتی به دولت با عنوان خیرخواهانه