Web Analytics Made Easy - Statcounter

حادثه تلخ متروپل قطعا برای تمام ایرانیان غم‌بار بود. اما رویکرد رسانه‌ها مختلف به این حادثه متفاوت بود. رسانه‌ای که دلسوز باشد به دنبال کمک به حل مشکلات پیش‌آمده، پیگیری نیاز‌های اصلی برای آواربرداری، پیگیری مجازات مسببان حادثه، دلداری و آرامش به خانواده‌های جان باختگان و ... است. رسانه‌ای هم که دشمن این مردم است سعی می‌کند با بحران‌سازی‌های کاذب، همین مطالبات اصلی را به حاشیه براند و مردم عزادار را درگیر مشکلات عدیده دیگری بکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوب است یک رسانه را بصورت مورد بررسی کنیم تا وضعیت شفاف‌تر بشود. برای همین منظور پوشش ۲ رخداد اجتماعی تلخ «گرنفل» لندن و «متروپل» آبادان را از سوی بی‌بی‌سی مقایسه می‌کنیم. پلتفرم مورد سنجش نیز تلگرام (به دلیل حضور گسترده ایرانیان) است.

برج «گرنفل» لندن: روز ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ بود که برج مسکونی «گرنفل» در غرب لندن دچار حریق گسترده‌ای شد. درست ۵ ماه بعد از حادثه مشابه آن در پلاسکو تهران. طبق آمار بی بی سی، تلفات حریق برج «گرنفل» به ۷۲ نفر رسید.

تعدادی از ایرانی‌ها نیز در «گرنفل» فوت شدند. نکته حادثه این است که برج در سال ۱۳۹۵ نوسازی شده بود. «دیلی میل» انگلیس پس از حادثه فاش کرد اگر شهرداری لندن فقط ۵۰۰۰ پوند برای روکش ضد-حریق خرج می‌کرد، انگلیس شاهد ۷۲ جنازه سوخته شده نبود. شهرداری لندن از نسخه ارزان‌تری استفاده کرده و این نوع در آمریکا ممنوع است!

آتش‌سوزی برج «گرنفل» مرگبارترین حادثه حریق انگلستان از جنگ جهانی دوم بود.

حال نحوه پوشش BBC فارسی را بررسی می‌کنیم:

۱: در مجموع ۳۲ خبر (اغلب کوتاه) برای این حادثه منتشر شد: «عواید جام خیریه به بازماندگان برج گرنفل می‌رسد»، «جشنواره موسیقی گلستنبری با یک دقیقه سکوت آغاز شد» و «دیدار شماری از قربانیان برج مسکونی گرنفل با نخست وزیر بریتانیا» از جمله تیتر‌های به کار رفته توسط این رسانه است.

اغلب پست‌های خبری محدود به چند جمله کوتاه و صرفاً خبری است نه تحلیلی. از کل اخبار منتشره نیز فقط ۸ پست دارای کد خبر در سایت اصلی است.

۲: از کل اخبار منتشره فقط ۱۳ پست دارای تک عکس است: ۷ عکس از برج گرنفل (بعضاً تکراری و از نمای هوایی)، ۱ عکس از تعدادی آمبولانس، ۱ عکس از تجمع اعتراضی، ۱ عکس از نقشه موقعیت جغرافیایی برج، ۱ عکس از ملکه انگلیس، ۱ عکس از خانه شماره ۱۰ خیابان داونینگ (محل کار و اقامت نخست وزیر انگلیس) و عکس آخر نیز مربوط به «محمد الحاج علی» سوری ۲۳ ساله است که اولین قربانی آتش سوزی نامیده شد.

هیچگونه پستی به صورت عکس نوشت منتشر نشده است. مجموعا حس القائی تصاویر خنثی است.

کل تصاویر منتشره درباره برج «گرنفل» توسط BBC فارسی

۳: از کل اخبار منتشره در مجموع ۲ ویدئو منتشر شده است: ویدئو اول ۳۰ ثانیه بود که صرفاً به شرح ظاهری ماجرا پرداخت. ویدئو دوم ۱:۳۰ ثانیه است؛ ویدئویی با موسیقی متن ملایم و روایت‌گری آرام. این ویدئو را ببینید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

برج «متروپل» آبادان: بخش‌هایی از برج «متروپل» آبادان دوشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۱ فرو ریخت. آمار متوفیان به دلیل ریزش بخش‌هایی از این ساختمان ۱۰ طبقه تا پنجشنبه به ۱۹ تن رسیده بود که آخرین آمار نیز از فوت ۲۶ هم‌وطنمان در این حادثه تلخ حکایت دارد. این اتفاق ساعت ۱۲:۳۰ دقیقه ظهر به وقوع پیوست.

حال نحوه پوشش BBC فارسی را بررسی می‌کنیم:

بازه زمانی بررسی از ۱۴:۵۸ دقیقه ۲ خرداد (اولین پست) تا ۱۹:۳۲ دقیقه ۵ خرداد است.

۱: در بازه زمانی مذکور ۷۳ پست خبری با موضوع متروپل منتشر شد: این آمار بیش از ۲ برابر کل پست‌های خبری منتشره از فاجعه «گرنفل» است. طبعاً این آمار بعد از بازه زمانی مذکور افزایش خواهد یافت.

نوع اخبار منتشره تنوع بالایی دارد و شامل تحلیل، واکنش کاربران، واکنش چهره‌های مجازی، اخبار تهییج کننده، عکس‌نوشت و برش از گفتگو‌های تصویری شبکه BBC است.

۲: تعداد تصاویر منتشره ۴۷ تصویر است: بی‌بی‌سی در واقعه «متروپل» برخلاف واقعه «گرنفل» از تصاویر منتشره توسط مخاطبان عادی در فضای مجازی تا تصاویر ماهواره‌ای روند ساخت برج متروپل طی ۶ سال گذشته که شرکت ماکسار آن‌ها را در اختیار BBC قرار داده استفاده کرده است.

تعداد تصاویر منتشره از «متروپل» در بازه زمانی مذکور تقریباً ۳ برابر «گرنفل» است.

حس القائی این تصاویر به مخاطب نیز حس التهاب و بحران در صحنه است.

تصاویر منتشره درباره برج «متروپل» توسط BBC فارسی

۳: تعداد ویدئو‌های منتشره ۲۰ ویدئو است: بی‌بی‌سی در این مسیر از ویدئو‌های مربوط به ماشین‌های زیرآوار تا گزارش‌های خبری درباره شبهات مطروحه پیرامون برج متروپل بهره گرفته است.

این نمونه‌ها مواردی است که در بازه زمانی واقعه «گرنفل» لندن اصلاً به آن پرداخت نشد. این درصورتی است که فاجعه گرنفل به این دلیل به وقوع پیوست که شهرداری لندن نخواست ۵۰۰۰ پوند برای خرید یک روکش ضد حریق استاندارد هزینه کند و متعاقب آن ۷۲ تن در آتش سوختند.

تحلیلی از ماموریت رسانه‌های ضدانقلاب علیه مردم ایران

رویکرد پست مدرن آموزه‌ای است که رسانه‌های ضدانقلاب محور عملیاتی خود قرار داده‌اند. طبق این رویکرد مهم نیست واقعیت چیست؟ مهم این است که تصویری که از آن واقعا ساخته می‌شود چیست؟ ضدانقلاب از واقعیت‌های ایران تصویرسازی متفاوتی انجام می‌دهد.

ماموریت اصلی این دست رسانه‌ها یک جمله است: تغییر تصویر مردم از پیرامون‌شان!

ایران باید یک کشور بحرانی تصویر شود و در مقابل کشور‌های اروپایی باید کشور‌های آرام، دارای نظم و تدبیر. این استثنا سازی ایران همان پروژه کلانی است که از آن تحت عنوان «زندگی نرمال» یاد می‌شود. به تعبیر دیگر نهایت هدف القا چنین تصاویری آن است که ایرانیان به دلیل رویکرد‌های اجتماعی و سیاسی خود نمی‌توانند زندگی نرمال داشته باشند و اگر بخواهند به یک زندگی نرمال برسند باید در نظام مطلوب انگلیسی-آمریکایی هضم شوند.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: متروپل آبادان رسانه های معاند تصاویر منتشره اخبار منتشره بازه زمانی رسانه ها بی بی سی BBC فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۰۲۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد

 دکتر طاهره افتخار می افزاید: این ویروس از تماس جنسی و یا تماس های خیلی نزدیک سرایت می کند و ماندگاری بیشتری نسبت به دیگر ویروس ها دارد.

وی توضیح می دهد: ویروس اچ پی وی به مواد شوینده نیز مقاومت نشان داده و در مواردی حتی پزشکان از لمس صورت خود با دست آلوده به این ویروس مبتلا شده اند. بنابراین ممکن است این ویروس از راه غیر جنسی هم انتقال یافته و برای مثال در فردی از طریق نشستن در جایی مرطوب و جایگزین شدن فردی دیگر در آن مکان نیز انتقال یابد؛ اما شایع ترین راه انتقال این ویروس از طریق مقاربت است.

دکتر طاهره افتخار، متخصص زنان و زایمان

این پزشک متخصص زنان و زایمان درباره سن مبتلایان به ویروس اچ پی وی می گوید: بیشترین بیماران سنین ۲۳ تا ۳۰سال هستند که در این باره تفاوتی بین جنسیت وجود ندارد بنابراین ممکن است هم دختران و هم پسران را مبتلا کند.

وی بیان می کند: دلایلی مانند مصرف سیگار یا مصرف قرص های پیشگیری از بارداری، خطر ابتلا به ویروس اچ پی وی را افزایش می دهد؛ اما در افراد زیر ۳۰سال چنانچه فرد رفتار پر خطر نداشته و زندگی، ورزش و تغذیه سالم داشته باشد خود به خود ممکن است این ویروس از بین برود.

افتخار تصریح می کند: ویروس اچ پی وی مانند ویروس تبخال از بین نمی رود و برای همیشه در بدن باقی می ماند بنابراین تشخیص زودهنگام آن در پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم بسیار اهمیت دارد.

همه ویروس ها ریسک سرطان ندارند

وی ادامه می دهد: یکی از شایع ترین علل سرطان دهانه رحم، ویروس اچ پی وی است. هر زگیل در هر جای بدن ممکن است به سبب وجود ویروس اچ پی وی به وجود آید اما همه این ویروس ها ریسک سرطان ندارند و تنها تعدادی از آن ها مانند زگیل تناسلی پر خطرند که شانس ابتلا به سرطان ها را بیشتر می کند.

این پزشک متخصص زنان می افزاید: شایع ترین سرطان های ناشی از ویروس اچ پی وی، سرطان دهانه رحم، واژن، مقعد و قسمت خارجی ناحیه تناسلی است و در برخی موارد، ممکن است حلق و حنجره را نیز درگیر کند.

وی با اظهار تأسف اذعان می دارد: شیوع ویروس اچ پی وی تنها مختص جوامع غربی نیست بلکه متأسفانه بین جوانان جامعه ایران، تعداد مبتلایان به این ویروس بسیار است که یکی از علل آن، وجود رفتارهای پر خطر و کنترل نشده در جامعه است.

افتخار درباره راه های پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم می گوید: افرادی که روابط پر خطر نداشته و ارتباط شان محدود به کانون خانواده است به صورت مداوم نیاز به تست پاپ اسمیر ندارند اما کسانی که محدودیتی در رابط جنسی ندارند بسیار بیشتر از دیگران در خطر ابتلا قرار می گیرند. 

واکسن گارداسیل مطمئن تر است یا پاپیلوگارد؟

وی بر لزوم تزریق واکسن برای کودکان و جوانان تأکید می کند و ادامه می دهد: یکی از راه های ایمن سازی در برابر ویروس اچ پی وی، تزریق واکسن خارجی گارداسیل است. البته از آنجایی که این واکسن گران است و چندان اعتمادی به تاریخ مصرفش نیست، بهتر است از مشابه ایرانی آن به نام پاپیلوگارد استفاده کرد.

افتخار تصریح می کند: در واقع این واکسن ها از عملکرد و ماهیت یکسانی برخوردارند و تفاوت عمده آن ها در کشور سازنده واکسن می باشد. علاوه بر این واکسن پاپیلوگارد هم ارزان تر از گارداسیل است و هم عامل ۷۰درصد از سرطان هایی که مربوط به ویروس اچ پی وی است را پشتیبانی می کند بنابراین نگرانی در این باره وجود ندارد.

وی درباره سن تزریق این واکسن در دختران و پسران می گوید: این واکسن برای هر جنسیتی می تواند از سن ۹ تا ۴۵ سالگی تزریق شود.

این پزشک متخصص زنان، زایمان و نازایی به جوانان توصیه می کند: پرهیز از رفتارهای پرخطر بهترین راه مصون ماندن در برابر ویروس اچ پی وی است تا سلامتی را در تمام طول عمر خود به همراه داشته و به انواع بیماری ها از جمله زگیل تناسلی و ... مبتلا نشوند. چراکه انجام رفتارهای پر خطر علاوه بر تهدید ابتلا به این ویروس، سبب ابتلا به ایدز، هپاتیتB، هپاتیتC و بسیاری از بیماری های خطرناک دیگر می شود.

افتخار درباره نقش ورزش در پیشگیری یا بهبود سرطان های مربوط به زنان می گوید: چنانچه ویروس اچ پی وی وارد بدن سالم شود، سیستم ایمنی بدن به ویژه در سنین جوانی می تواند آن را تا حدود زیادی از بین ببرد. بنابراین ورزش در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است.

وی درباره بهترین روش های تشخیص زود هنگام سرطان دهانه رحم تصریح می کند: بهترین روش های تشخیص این نوع بیماری استفاده از تست های غربالگری همچون آزمایش پاپ اسمیر، سونوگرافی های زنان و معاینات سالانه است چراکه این ویروس مانند ویروس تبخال در بدن می ماند و قابل رؤیت نیست. بنابراین انجام آزمایش های پی در پی و منظم در تشخیص زودرس و درمان به موقع بسیار مؤثر خواهد بود.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • روایت عضو شورای شهر اصفهان از تفاوت دانشگاه‌های ایران و آمریکا
  • آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی
  • (ویدئو) اینجا لندن است؛ اشتباه نکنید پاکستان نیست!
  • ببینید | الجزایری‌ها آسمان لندن را قرمز کردند
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • فیلم ضدحال خنده‌دار دختر دانش آموز به معلم بابت ماه تولد
  • میزان تمرکزت رو محک بزن؛ سه تفاوت دو عکس رو ۳۳ ثانیه‌ای بگو
  • 5 تفاوت اساسی در کاشی و سرامیک - کاویان سرام
  • تصاویر عجیب از یورتمه اسب‌های زخمی در خیابان‌های لندن!
  • رد خون در خیابان کاخ باکینگهام/ اسب‌های سواره‌نظام لندن رم کردند